MESUT ÇAKIR | Redux.JS - React.JS - YTÜ Teknopark (H. Omer Sensoy)

Redux.JS - React.JS - YTÜ Teknopark (H. Omer Sensoy)

Bir arkadaşımız bu konular ile ilgili başlamış olduğu araştırmaları anlatarak öğrenme yoluna başvurdu. Katılım sağlama imkanım oldu güzel bir 3 saat geçirdik. 3 Saat içerisinde eğitim videolarını izleyip ne anlattığını ve neden kullanmamız gerektiği ile iştişarelerde bulunduk. 3 Saatte anladığım kadarı ile ReduxJs ile angularjs yaptığı içi daha geniş manada yapabiliyoruz. 

ReduxJS üzerinde tek bir Store mantığı var tüm model burada tutuluyor ve Modele heryerden erişim sağlayabiliyorsun ilk başlarda çok mantıklı gelmedi AngularJS bu işi zaten yapıyor diye düşündüm fakat sonrasında bu içi Map reduce mantığı ile yönettiğini, AngularJS Controller arası iletişim ile ilgili problemleri düşününce biraz daha mantıklı geldi. 

Tabii ahkam kesebilecek kadar fikirde değilim öğrenme aşamasına yeni girdim. Öncelikli olarak burada paylaştım ki belki birileri görür ve daha aydınlatıcı bilgiler ile yol çizer. Şimdlik fikrim çok büyük projelerde değilde Facebook gibi duvarı olan, Akışlar ve bağlı işlemleri olan tek sayfa uygulamaları için ideal bir mantık görünüyor. 

http://redux.js.org/index.html

Birazda react.js gördük ama oda bu işi arayüzde component mantığı ile yönetiyor gibi bir şey anladım dediğim gibi bunları öğrenebilirsem paylaşıyor olacağım.

 

Yorumlar kapalı